nov.

4

2021

El Pirata Octavi, de Besalú al Baltà

El passat Sant Jordi, com recordareu, la Setmana Cultural va haver de ser virtual. Una de les accions que vam fer des de l’AMPA va ser recomanar lectures relacionades amb inclusió i, entre molts altres llibres, vam parlar de la història d’El Pirata Octavi.
El mateix dia que en parlàvem a les nostres xarxes socials es va posar en contacte amb nosaltres l’Ana Bonet, autora del conte i mare de l’Octavi, el protagonista. Ens oferia donar-nos exemplars del llibre perquè el poguéssim tenir a l’escola i donar-los al nostre alumnat!

El conte explica la història d’un pirata bo, l’Octavi, que va néixer fa molts i molts anys, a principis del segle XIX, en un petit poble costaner. Era un nen preciós, amb uns grans ulls, però tenia una peculiaritat: havia nascut sense peu. Els pares de l’Octavi volien que el seu fill fos honrat i que es guanyés la vida amb un bon ofici, quan fos més gran, i aquest ofici va ser la pirateria.

I avui, l’Octavi real, el de carn i ossos, i la seva mare, l’autora del conte, ens han explicat la seva història. Les seves aventures per aconseguir una pròtesis que no li fes mal a l’Octavi, a qui quan tenia dos anys li van haver d’amputar el peu esquerre. Aventures que els van portar des de Besalú, on dos nois van organitzar una cursa solidària per recaptar diners, fins a Anglaterra, on per fi l’Octavi trobaria la seva cama.

Ara, la història del Pirata Octavi ja ha arribat al Baltà i ben aviat en tindreu més notícies.

 

Moltes gràcies Ana, moltes gràcies Octavi!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *