març

28

2020

El Martí ajuda al personal sanitari amb la seva impressora 3D

Carta de la Cristina, mare del Martí Bel de 5è A.

Hola famílies!
El passat diumenge 22 de març, en ple confinament, estàvem mirant l’instagram i vam veure que el Jordi i la Maria de Capek Maker, professors del Martí de robòtica des de fa 5 anys, van pujar una foto al seu perfil on es veia uns sanitaris amb una visera de protecció i a la descripció de la foto posava que amb les impressores 3D feien la base de les viseres pel personal sanitari de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, dissenyades per makers de les Terres de l’Ebre, d’aquí el nom que ha rebut el model “Tortosa”.

El Martí em va mirar amb la cara il·lusionada i em va dir “escrivim ràpid al Jordi i a la Maria i els hi preguntem si jo, amb la meva impressora, també puc ajudar a fer-ne”. I, dit i fet!! El Jordi enseguida li va dir que sí i ens va afegir a un grup d’un canal digital de missatgeria instantània anomenat COV19 FAB Vilafranca i composat per empreses, professionals de diferents sectors i particulars que va néixer amb l’objectiu d’aprovisionar amb 200 unitats de viseres als sanitaris i així aportar el seu coneixement i eines per lluitar contra la pandèmia del Corona Virus.

Estan repartits per fer diferents tasques: atendre sol·licituds de l’hospital, fer seguiment als prototipus, fer llistat de material i proveïdors, fer les impressions, control de l’estoc i gestionar les recollides.

Amb la seva petita impressora, el Martí porta fetes 15 viseres, fet que l’omple de satisfacció i més quan cada dos dies ve a casa la Policia Local de Vilafranca a recollir les que té acabades per portar-les allà on les necessiten.

Com ja han complert amb la necessitat de 200 viseres per l’hospital, ara s’estan imprimint per les residències d’avis del Penedès i Garraf. Aquesta és la seva, la nostra millor recompensa i ell continua esforçant-se i no vol ni anar a dormir per imprimir, imprimir i imprimir, “mama ho necessiten molt!!”.

M’ha fet molta il·lusió intentar transmetre mitjançant aquest escrit, el que està fent el meu fill. Gràcies AMPA per donar-me l’oportunitat de fer-ho.

Una abraçada i molts ànims! Desitjo que tots estigueu bé, segur que aviat ens tornarem a veure per l’escola.

  1. […] en Martí Bel està fent una molt bona obra. De fet, ens ho explicava la seva família mateix en aquesta carta. En Martí està fent material (viseres, sobretot) per al pesonal sanitari que està atenent […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *