juny

15

2018

Imaginem-nos una escola sense AMPA

Imaginem-nos, per un moment, que El Baltà no tingués AMPA.

Al matí tothom hauria d’entrar a les 9h; no hi hauria servei d’acollida i gestionar la conciliació familiar seria encara més difícil del que ja és de per si.

De servei de menjador sí que n’hi hauria, és un dels serveis obligatoris que han d’oferir-se en una escola. Però el gestionaria el Consell Comarcal i seria ben diferent. Del menjar se n’encarregaria un servei de càtering, no tindríem cuina pròpia. De fet, probablement la cuina del Jorge es reconvertiria en un office amb nevera i forn per conservar i reescalfar els aliments. Les safates amb el menjar arribarien a l’escola de bon matí; s’hauria acabat el menjar acabat de fer i els nostres fills i filles dinarien menús reescalfats, elaborats molta estona abans i que haurien viatjat molts quilòmetres fins arribar a les seves boques.
Per bo que fos el servei de càtering, segurament correríem el perill de perdre ingredients de temporada, de producció local i ecològics. No és cap secret que a les grans cuines industrialitzades el que preval és abaratir costos al màxim. I, en tot cas, el que segur que perdríem seria el control del servei. A qui comentaríem els problemes? Qui escoltaria les demandes?

Ningú ajudaria a l’escola. A El Baltà ja fa anys que funciona el Projecte de socialització de llibres i material didàctic. És un projecte de l’escola on l’AMPA hi juga un paper important. Sense AMPA, a l’escola se li complicaria molt la gestió.

A la tarda no hi hauria extraescolars. Cap ni una. Per fer qualsevol activitat caldria apuntar-se a d’altres centres o entitats; obligant a les famílies a recollir els nens i nenes a quarts de cinc de la tarda i dificultant altra vegada la gestió dels horaris familiars.

No hi hauria tantes festes. En aquesta escola sense AMPA segurament no hi hauria patges per Nadal, ni el rei Carnestoltes ballant al so de la música de la rua, ni tardes culturals la setmana de Sant Jordi, ni festa de fi de curs. I tampoc hi hauria el Cros.

Imaginem-nos una escola sense AMPA… fa feredat!
Per sort no tenim aquest escenari imaginat, però l’AMPA necessita un relleu de gent per poder seguir funcionant. Per poder oferir tot el que ara ja oferim i pensar en encara més coses.

Pensem-hi…voldríem un Baltà sense AMPA?

Si esteu interessats en entrar a formar part de la Junta o participar en alguna de les Comissions, contacteu amb nosaltres. Podem fer grans coses!

  1. […] A continuació oferim un recull d’informació per tal d’explicar bé què és l’AMPA, què fem, com ens organitzem i quins son els nostres objectius. I estarem encantats de respondre a qualsevol dubte (truca’ns, escriu-nos, busca’ns!). Amb tota la informació a les vostres mans, ja només us queda prendre la decisió… voleu formar part de l’aventura? – L’AMPA del Baltà: com ens organitzem – Les comissions – Campanya: “Vine i troba el teu lloc a l’AMPA” – Homenatge a les AFA – L’AMPA… per què serveix?  – Imaginem-nos una escola sense AMPA […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *