maig

1

2018

Fem música de la mà de la Comunitat Baltà

Us devíem la crònica de la sessió ‘Fem Música’, organitzada per la Comunitat Baltà el passat 12 d’abril. Doncs bé, aquí la teniu. I serà més visual que no pas escrita ja que, com va dir en Paton al respondre a una pregunta d’una participant, del que es tractava era de veure – i viure- com es treballa l’àmbit artístic al Baltà.
“És millor viure-ho que intentar explicar-ho”, va dir. Així que revivim-ho:

Primer, per trencar el gel i connectar amb el ritme, una activitat de percussió corporal col·lectiva:


A continuació, els prop de 30 pares i mares ens vam repartir en cinc grups, guiats cada un d’ells per una o dues mestres de l’escola. Ens havien preparat cinc activitats amb un fil conductor en comú: un recull de músiques que evocaven diferents estats d’ànim. Cada grup va treballar les emocions que es desprenien de la música des d’un àmbit artístic diferent:

Uns van aprendre l’art de fer corrandes:


Un altre grup va pintar la música:

 

Uns altres van escriure una història a partir d’una de les músiques escoltades:


Un quart grup es va “barallar” amb les trompetes:


I el cinquè grup va dissenyar el tríptic informatiu de l’activitat:

 

A la sortida els comentaris que es podien escoltar entre els i les participants eren de satisfacció, d’haver-ho passat molt bé i de tenir la sensació d’haver entès una mica més com, amb activitats interdisciplinaris ben conduïdes, l’aprenentatge resulta molt més motivador.

Si voleu més informació sobre el projecte educatiu de l’escola i com aprenen els nostres fills i filles visiteu la nova pàgina web del Baltà. Allà també hi trobareu una explicació sobre la Comunitat Baltà, un grup format per pares, mares i mestres que està obert a tothom qui hi vulgui participar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *